Buitenrijden in Drenthe

Doe mee!

Wat doen wij.

We zitten aan tafel met het Recreatieschap Drenthe en Staatsbosbeheer in de verschillende regio's. We zijn vertegenwoordigd in het Hippisch Platform Drenthe d.m.v. één van onze leden. Er zitten 2 leden en een bestuurslid in de commissie Recreatie van het Hippisch platform Drenthe. In deze commissie zitten ook vertegenwoordigers van de FNRS en de KNHS. Verder onderhouden we contacten met de Gemeentes en de Provincie. Dit allemaal om ons buitengebied voor onze menners en ruiters aantrekkelijk te houden.

De provincie heeft al veel geld beschikbaar gesteld voor verbetering van de ruiterpaden en routes in Drenthe. Het Recreatieschap houdt zich er op dit moment mee bezig. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we in dit alles samen sterk kunnen zijn!

Hierbij kunnen we ook uw hulp goed gebruiken. Vanaf nu kunnen ook ruiters en menners donateur worden! Sluit je aan als "10-tjes" lid bij de Vereniging Paardentoerisme Drenthe voor slechts € 10, - per jaar. Dan houden we samen de bossen toegankelijk voor ruiters en menners!

10-tjes lid worden? Geef dan via deze email 10-tjeslid@paardenprovincie.nl uw naam en adresgegevens door.

U ontvangt dan verdere gegevens en na de betaling van uw tientje krijgt u van ons een handige tas met o.a. een leuke attentie, kortingsbonnen en mogelijkheid tot inbreng  !

Samen voor toegankelijke bossen in Drenthe !

De Vereniging Paardentoerisme Drenthe (VPD) is een vereniging voor en door paardenbedrijven in Drenthe. Wij maken ons sterk voor o.a.  het beheer en onderhoud van een goed men- en ruiterpaden netwerk in Drenthe. Dit doen we door in gesprek te gaan met de provincie, gemeentes en andere belanghebbenden, zoals Staatsbosbeheer.

Stand paard en erfgoed

We waren aanwezig met een stand op de fair Paard en Erfgoed.

We hebben daar heel veel mensen gesproken  en heel veel input gekregen voor onze overleggroepen.

Ook hebben we een aantal tientjesleden mogen verwelkomen. en het goede was dat ze ook uit de verschillende gedeeltes van Drenthe  kwamen.

Dit geeft ons de mogelijkheid ook overal mee te praten.

Uitslag gewicht zadel bij onze stand op Paard en Erfgoed

Het juiste gewicht van het zadel was 7,7 KILO. En de prijs is gewonnen door Andrea Veldkamp - de Hoop. Zij kan een weekendje weg besteden bij , www.bronzenemmer.nl ,www.leschevaux.nl of www.boerhaarshoeve.nl. Deze bedrijven hebben hun arrangement aangeboden. Er wordt contact met mevrouw opgenomen.

Zaterdag 10 Maart is een doedag

In het Dwingelerveld en het Hondsruggebied

Zie ook: Doedag Drenthe

Adopteer je Routedag zaterdag 10 maart 2018