Zwemmen met paarden in een waterplas

Volle winst voor Menteam twittezand

Geplaatst op: dinsdag 6 mei 2014

Jans Manting jr  Men team twittezand pakt de volle winst in Horst Dit weekend werd de internationale gereden in Horst het is de eerste grote wedstrijd van het nieuwe seizoen en iedereen wil daar graag rijden en vooral kijken hoe de collega menner de winter zijn door gekomen.

Training

Deze winter hebben we goed kunnen trainen en een planning gemaakt samen met Leo Kraaijenbrink met de blik op 2015 als het WK in Nederland is en in 2017 in Duitsland.

Heb ik een nieuwe pony er bij gekocht en die is volop in training die gaan we later in het seizoen inzetten.

Sponsoren

Ook ben naarstig opzoek naar een sponsor[s] die ons de komende 5 jaar financieel wil ondersteunen want het wordt steeds moeilijker om het op dit hoge niveau financieel vol te houden.

Horst

Donderdag vertrokken naar Horst prachtig weer en een mooie locatie De Kasteelse bossen.

Van tevoren met Bert en Leo doorgenomen welke pony we waar gingen Carrendog en Roos in de dressuur en Piet en Carrendog in de marathon en Carrendog en Roos in de vaardigheid Vrijdag de dressuur verreden op het voorterrein liep het uitstekend en dan kom je de ring in en dan is er altijd een bepaalde spanning die moest ik eerst even van me afrijden.

De proef was redelijk lekker met lef gereden hier en daar een paar kleine foutjes met als resultaat 54.08 aan strafpunten dat leverde mij een tweede plaats op.

Zaterdag de marathon Piet is weer hersteld van een zware blesure en had twee jaar geen wedstrijden meer gelopen en werd vandaag dus weer voor het eerst ingezet en dat is dus afwachten hoe hij het op pakt.

Dat marathon liep uitsteken hindernis 1 de snelste tijd alleen hindernis

6 en 7 daar kon vernemen dat Piet moe werd dus iets rustiger gereden zodat Piet goed aan de finisch kwam.

Het resultaat in de marathon een derde plaats en in klassement bleef ik op de tweede staan.

Zondag de vaardigheid de nummer 1 stond 3 strafpunten voor mij en op de nummer drie had ik weer 3 strafpunten voordeel alles lekker dicht bij elkaar en wie heeft zijn zenuwen het meest in bedwang.

Met Bert en Mylou afgesproken vol in de aanval te gaan en proberen binnen de tijd te blijven in poort 6 kwam ik niet goed uit en daar viel het balletje daarna vol gas gereden en alles zoveel mogelijk binnen door.

OP naar Uden

De op dat moment nummer 1 ging op save rijden en dat pakte voor hem niet goed uit hij reed te langzaam en twee ballen en tijds overschrijding dus de eerste plaats was binnen.

Dit geeft een goed gevoel voor de volgende wedstrijd in Uden over 14 dagen.

Ook wil mijn supporters bedanken voor de aanmoedigen deze dagen.

 

--

Met vriendelijke groeten,

J Manting.

Landgoed twittezand

Groepsaccommodatie-camping


Meer nieuws