Rustplaats tijdens trektocht

Vakantieverblijf uitgelicht: Boerhaarshoeve in Grolloo

Geplaatst op: zondag 17 april 2016

Naam bedrijf:

Boerhaarshoeve: Groepsverblijven en Groepsarrangementen

 

Adres locatie:

Schoonloërstraat 49 in Grolloo, middenin de Drentse bossen van ‘Hartje Drenthe’ en Geopark De Hondsrug. En aan de rand van Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentse AA

 

Voor- en achternaam eigenaar + leeftijd:

Roel-Poppe Lubbers (20-6-1976) en Frida Lubbers- Krapels (21-12-1983) met onze kinderen Valerie (2007) en Mads (2010). We runnen de Boerhaarshoeve sinds de overname in 2011 van mijn ouders.

 

Vanaf wanneer actief in het paardentoerisme?

Vanaf de oprichting in 1978 biedt onze groepsaccommodatie al plaats aan verschillende ponyclubs, men verenigingen en maneges die hun ponykamp, ruiterweekend of instructieweek bij ons organiseren. Boerhaarshoeve is medeoprichter geweest van de VPD.

 

Zelf een band met paarden?

Bij ons thuis stonden de paarden altijd centraal. We rijden beide vanaf onze jonge jeugd in wedstrijdverband. Roel-Poppe heeft Eventing, Dressuur en Springen  gereden alles tot in de klasse Z. Frida, geboren en opgegroeid op een manegebedrijf, heeft zich het meest toegelegd op het springen  en meerdere malen tot ZZ niveau gesprongen. Momenteel rijden we nog steeds actief wedstrijden vooral met eigen gefokte jonge paarden. Beide zijn we afgestudeerd ORUN instructeurs. Roel-Poppe was vele jaren instructeur bij de KNHS instructiekampen en is tevens docent en examinator voor de KNHS/ORUN. Tevens zijn we beiden pedagogisch geschoold.

 

Wat beleven paardentoeristen op het bedrijf?

Omdat paarden op ons bedrijf centraal staan, geeft dat voor gasten een vertrouwd gevoel. Alles gaat in een gemoedelijke sfeer. Sinds enkele jaren verzorgen we instructiekampen voor volwassenen : Outdoor Eventing, Allround en voor de kleintjes de Bixikampen. Naast de bestaande routes bieden we ook GPS routes aan. Eventueel met picknick of sherrystop.  

 

Zijn eigen paarden en/of pony’s van gasten welkom?

Natuurlijk zijn eigen paarden welkom. Ons bedrijf is geen verhuur bedrijf van paarden. Dus het huren van paarden moeten we uitbesteden. Momenteel zijn we bezig met het bouwen van een nieuwe schuur met ook nieuwe stallen daarin. zie voor alle informatie. http://www.boerhaarshoeve.nl/paardentoerisme

 

Hoe overnachten?

Voor groepen verhuren we de groepsaccommodaties:

De Stal tot 42 personen , De Deel  tot 28 en samen de Boerderij tot 70 personen. http://www.boerhaarshoeve.nl/groepsverblijven-2

Daarbij verhuren we 2 kapschuurlodges voor elk 4 personen. Deze zijn ook erg geschikt voor individuele hippische toeristen. Verder verhuren we  Groepsglamping tenten en de Glampcamping tenten. http://www.boerhaarshoeve.nl/glamping-voor-groepen-2  Tevens is er de mogelijkheid voor eigen caravan of tent . Er zijn voor de paarden 10 stallen beschikbaar en 4ha weiland.

 

Is er begeleiding bij buitenritten?

Zowel ritten met GPS als onder begeleiding met ervaren gids/begeleider is mogelijk.

 

Zijn er routekaarten op papier en/of via GPS?

Alle bossen en gebieden rondom Grolloo en de Boerhaarshoeve zijn vrij geschikt om ‘vrij te ruiteren en te mennen’. Ideaal om met behulp van GPS of gedetailleerde kaarten bosritten, outdoor trainingen en dagtochten te maken.

 

Hoe is de gastvrijheid?

Wij doen ons uiterste best om het de gasten naar hun zin te maken. Met meer dan 35 jaar ‘Gastvrijheidservaring’ hebben we voor heel veel groepen en individuelen een geslaagd verblijf bezoek verzorgd. Herhalingsbezoeken van wel 25 tot 20 keer zijn daarbij geen uitzondering. Uit dat gegeven putten wij ons enthousiasme.

 

Wat is leuk in hippisch Drenthe?

De ongekende , niet kunstmatig aangelegde, mogelijkheden voor ruiter, menner en paard. Daarbij de gemoedelijkheid en ongedwongen plattelandssfeer opgeteld, maken Drenthe de leukste paardenprovincie.

 

Wat is leuk op dit bedrijf?

Enkele termen die zeker op ons bedrijf van toepassing zijn: Gastvrijheid, ongedwongenheid, diervriendelijk, kindvriendelijk, kleinschalig maar wel professioneel en deskundigheid. Tevens de prachtige ligging met ontelbare mogelijkheden. En de unieke combinatie van sport en recreatie.

 

Nog een paar tips voor paardengasten?

Voor groepen en opleidingen organiseren we vaak bedrijfsbezoeken aan specifieke hippische bedrijven in de buurt zoals hengstenhouderij, paardenzwembad etc. En het eerste weekend van juli organiseren we op de terreinen van de Boerhaarshoeve Hippisch Holtrijk. Dit is een concours voor springruiters en tuigpaarden. Inschrijving via https://www.facebook.com/hippischholtrijk/

 

 

 


Meer nieuws