Buitenrit langs de waterkant

PaardenWeekend

Geplaatst op: woensdag 2 februari 2011

15 t/m 17 april

PaardenWeekend Drenthe

Georganiseerde trektochten door Drents landschap

Ruiters en menners zijn in het weekend van 15 t/m 17 april welkom in Drenthe om mee te doen aan meerdaagse paardentrektochten door de provincie. Deelnemers rijden met een kaart of een GPS-apparaat via uitgezette routes van bedrijf naar bedrijf om er te overnachten. De volgende dag na het ontbijt begint de nieuwe etappe die ook weer door bossen, over heidevelden, langs vennetjes en soms door verstilde dorpjes loopt. Per dag varieert de afstand tussen de 25 en de 35 km. De ruiters en menners bepalen zelf het tempo.
Op de logeeradressen ontvangen de deelnemers een lunchpakket voor onderweg en de ondernemer brengt de bagage gratis naar de volgende halteplaats. Meedoen aan paardentrektochten door Drenthe kan met een groep of individiueel. Met eigen paard of met een huurpaard.

Ondernemers van acht paardenrecreatiebedrijven, die zijn aangesloten bij de Vereniging Paardentoerisme Drenthe (www.paardenprovincie.nl) hebben het initiatief genomen om samen trektochten te organiseren. Ze verwachten hiermee een nieuwe groep hippische toeristen aan te kunnen spreken en te interesseren voor een verblijf in de paardenprovincie Drenthe.
In de dagelijkse praktijk merken de ondernemers duidelijk een toenemende vraag naar goed verzorgde arrangementen. Steeds meer paardenmensen zijn op zoek naar een beleving met een avontuurlijk tintje. De georganiseerde trektochten lijken in deze behoefte te voorzien.
 

De deelnemende hippisch-recreatieve bedrijven aan het PaardenWeekend Drenthe zijn: Les Chevaux in Buinen; Knollegruun in Schoonloo; Boerhaarshoeve in Grolloo; ’t Witte Zand in Meppen; Ieberenhoeve in Schoonloo; In de Stallen in Hooghalen; De Otterberg in Wijster en De Reeënwissel in Hoogersmilde.
 


Meer nieuws