Buitenrijden in Drenthe

Nieuwe eigenaren Boerhaarshoeve

Geplaatst op: vrijdag 18 maart 2011

Nieuwe eigenaren groepsaccommodatie Boerhaarshoeve

Groepsaccommodatie en camping Boerhaarshoeve in Grolloo gaat per 1 april 2011 over in andere handen. Na 35 jaar doen eigenaren Rika en Benny Lubbers het toeristisch-recreatieve bedrijf over aan hun zoon en schoondochter Roel-Poppe en Frida. Zij hebben vergevorderde plannen de bestaande accommodaties te vernieuwen en landschappelijk beter in te passen in de natuurlijkeomgeving.

Een opgesteld kwaliteitsplan geeft richting aan de nieuwe koers die het bedrijf voor ogen staat. Inspelen op huidige en toekomstige marktontwikkelingen staat hierin centraal. De Boerhaarshoeve wil innovatief en onderscheidend zijn, met behoud van het typisch Drentse karakter. “Gasten moeten zich hierthuis voelen en de omgeving ervaren als een passende jas”, zegt de nieuwe eigenaar Roel-Poppe Lubbers.

Kernactiviteiten blijven het verhuren van groepsaccommodaties met of zonder catering, het aanbieden van vergader-, cursus- en trainingsfaciliteiten, de verhuur van campingplaatsen en appartementen én het organiseren van ruiter- en ponykampen.
Een nieuwe activiteit is het trainen van ruiters.Roel-Poppe en Frida zijn alle twee bevoegd les te geven op het hoogste niveau in de paardensport. Ze zijn op diverse fronten actief in de hippische wereld. Voor de Boerhaarshoeve willen ze zich gaan bezighouden met het trainen en begeleiden bij het maken van buitenritten in het algemeen en ritten in de natuur in het bijzonder. Regelmatig organiseren ze ook GPS-tochten voor ruiters en menners.

De Boerhaarshoeve in Grolloo bestaat al vanaf 1975. Toen zijn Benny en Rika Lubbers begonnen met de ombouw van het agrarisch bedrijf tot een groepsaccommodatie voor het onderbrengen van jongeren en padvinders. In 1996 is het gebouw volledig afgebrand en daarna weer opgebouwd.
Door de jaren heen hebben meer dan 3.000 groepen het Drentse recreatiebedrijf bezocht. Sommige komen jaar in jaar uit terug.
In de twee groepsaccommodaties is plaats voor ongeveer 70 gasten. Het zijn vooral families, scholen, hippische toeristen en bedrijfsgroepen die naar de Boerhaarshoeve komen.

 


Meer nieuws