tuigpaarden  concours

Hippische vakantie

Geplaatst op: maandag 12 mei 2014

De zomervakantie van 2014 staat voor de deur. Tijd om eens even de dagelijkse sleur van je af te schuiven en je te begeven in een andere wereld. Bijvoorbeeld in hippisch Drenthe. Hier zijn paarden onderdeel van de samenleving. De edele viervoeters voelen zich verbonden met de Drenten en ook met de natuur en het landschap. Ze vormen een soort drie-eenheid.

Wat is er mooier dan in zo’n hippisch gebied op vakantie te zijn? Paardentoeristen voelen zich in Drenthe altijd heel sterk op hun gemak. Ze houden van de gemoedelijke sfeer en genieten van de schitterende natuurgebieden met zo’n 900 km paardenroutes. In sommige regio’s zijn de bospaden vrij toegankelijk voor ruiters en menners.

Bedrijven die lid zijn van de Vereniging Paardentoerisme Drenthe voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria. Die hebben betrekking op veiligheid, dierenwelzijn en gastvrijheid. De eigenaren van de aangesloten bedrijven brengen hun passie voor een goede omgang met paarden en gasten graag in de praktijk. Deze positieve manier van werken geeft een extra prikkel aan een hippische vakantie in Drenthe. 


Meer nieuws