Zwemmen met paarden in een waterplas

Annuleringsverzekering voor paardenvakantie

Geplaatst op: maandag 3 januari 2011

Paardentoerisme Drenthe werkt samen met verzekeringsmaatschappij

Leden van de Vereniging Paardentoerisme Drenthe (VPD) kunnen vanaf nu hun gasten een annuleringsverzekering aanbieden die ook paarden meeverzekert. Kan een viervoeter door onvoorziene omstandigheden niet mee op vakantie, dan is het risico afgedekt.

De VPD werkt hierbij samen met Faber Verzekeringen die het risico onderbrengt bij de Europeesche Verzekeringen.
De gecombineerde annuleringsverzekering voor gasten en hun paarden voorziet in een duidelijke behoefte. Steeds meer hippische toeristen en recreanten komen met eigen paarden naar Drenthe om hier een korte of langere vakantie door te brengen. Soms moeten ze op het laatste moment afzeggen omdat het paard ziek, kreupel of een enkele keer zelfs overleden is. Het bestuur van de VPD heeft dit probleem aanhangig gemaakt bij een aantal verzekeringsmaatschappijen. Met Faber Verzekeringen en in het verlengde daarvan de Europeesche heeft dit geleid tot concrete afspraken.

De circa 20 leden van de VPD kunnen de polisvoorwaarden en het formulier voor het afsluiten van de paardvriendelijke annuleringsverzekering op hun eigen website plaatsen. Met een paar muisklikken en het invullen van de gevraagde gegevens is de verzekering afgesloten. Per meeverzekerd paard betaalt de klant 1% over het bedrag van de totale reissom.
Paardentoeristen en –recreanten die hun vakantie niet boeken bij een lid van de VPD kunnen toch gebruikmaken van de annuleringsverzekering door een polis af te sluiten via www.paardenprovincie.nl.

Het bestuur van de VPD is zeer verheugd over de samenwerking met Faber Verzekeringen en de Europeesche. De nieuwe verzekering is een aanwinst voor paardentoeristen en hippische recreatiebedrijven. Als een geboekte vakantie met het eigen paard om gezondheidsredenen van het dier onverhoopt niet door kan gaan, biedt de verzekeringspolis uitkomst. De vakantieganger krijgt een schadeloosstelling en de recreatieondernemer ontvangt de reissom. Zekerheid en duidelijkheid voor beide partijen. En voor het paardentoerisme is het een nieuwe stap op weg naar verdere professionalisering van deze groeiende bedrijfstak.
 


Meer nieuws