Winter in Drenthe

Drenthe, dé paardenprovincie van Nederland

Het Drentse Landschap

Bossen , heide en grillige landschappen wisselen elkaar af.

Genieten voor elke paardenliefhebber.

Routes in Drenthe

 

Buitenrijden.nl brengt de mooiste buitenrijbelevingen binnen handbereik

ERMELO - Vandaag, 10 september 2019, lanceert de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) een unieke website voor alle ruiters die van buitenrijden houden. Buitenrijden is een populaire vorm van paardrijden, jaarlijks worden er 17 miljoen buitenritten gereden door meer dan 400.000 actieve ruiters. Door een exclusieve samenwerking is het vanaf nu mogelijk om op deze website alle officiële ruiterpaden van Staatsbosbeheer te zien en wordt er via de campagne ‘Adopteer je Route’ door ruiters, boswachters, maneges, lokale ondernemers en gemeenten samengewerkt om deze paden te onderhouden en toegankelijk te houden voor de paardensport. Een win/win situatie voor alle partijen.

Samen met HV Polo, KNHS partner op het gebied van buitenrijden, zijn de mooiste ruiter- en menroutes in Nederland in kaart gebracht en overzichtelijk terug te vinden op het nieuwe platform. Daarnaast zijn alle bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) aangesloten maneges en stallen met buitenrijmogelijkheden zichtbaar op Buitenrijden.nl. Als extra service voor ruiters die trek hebben in een buitenlands avontuur zijn er op dit platform ook meer dan 300 ruitervakanties te vinden, verspreid over de hele wereld.

PaardenWelkom label

Op de eerste plaats richt Buitenrijden.nl zich op de liefhebbers van buitenritten in Nederland. Ook hierbij is rekening gehouden met ruiters en menners die geïnteresseerd zijn in langere tot meerdaagse ritten. Zo zijn de eerste bedrijven, die zijn aangesloten bij het eveneens recentelijk gelanceerde PaardenWelkom label, op Buitenrijden.nl te vinden. Deze gastvrije locaties voor ruiters en menners beschikken over goede voorzieningen voor paard en ruiter en bieden in veel gevallen voor beide overnachtingsmogelijkheden aan. Bij een PaardenWelkom aangesloten bedrijf of accommodatie weet je dat je méér dan welkom bent met je paard en dat is met 17 miljoen buitenritten per jaar een welkome aanvulling.

Alle hulp is welkom

De komende tijd wil de KNHS Buitenrijden.nl steeds verder laten groeien en doorontwikkelen. Iedereen die het buitenrijden een warm hart toedraagt wordt uitgenodigd daarbij te helpen. Ruiters of menners die een mooie route weten, een geschikt bedrijf kennen voor het PaardenWelkom label of iets missen op de website, kunnen hun tips achterlaten op het platform. Op Buitenrijden.nl staat precies hoe dat kan.

Met vriendelijke groet,

Eileen Bakker

Recreatie en Sportstimulering KNHS

www.buitenrijden.nl

Men- en ruiterroutes

Wie van paarden houdt, komt dan ook graag naar Drenthe. De circa 900 km men- en ruiterroutes zijn voorzien van goede bewegwijzering, prima onderhouden en tonen de grote verscheidenheid in de natuur.

Staatsbosbeheer heeft veel gebieden vrij gegeven voor ruiters, zodat men kan "vrijruiteren".  Daarnaast zijn er ook vele routes.

Bekijk hier de routes die Drenthe voor u heeft . Ruiterroutes Drenthe

Waar bevinden zich de Rust- en Pleisterplaatsen

De Vereniging Paardentoerisme Drenthe heeft een aantal rust- en pleisterplaatsen gerealiseerd in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer. Drenthe richt zich al langere tijd op uitbreiding van de...

Meer informatie »

Geo Park de Hondsrug

Op 5 september werd bekend gemaakt dat het Hondsruggebied deel uitmaakt van het Europese Netwerk van Geoparken onder toezicht van Unesco. Hierdoor wordt het Hondsruggebied het eerste Geopark van...

Meer informatie »

Historie van Drenthe

De eerste vermelding van Drenthe is gevonden in een document uit het jaar 820 waarin wordt gesproken van de pago Treanth, de gouw Drenthe. Uit archiefstukken in het Drents Archief blijkt dat in...

Meer informatie »