Winter in Drenthe

Recreatieschap Drenthe trekker paardentoerisme

Geplaatst op: vrijdag 22 juli 2011

Het Recreatieschap Drenthe waarin de twaalf Drentse gemeenten samenwerken, gaat zich actief bemoeien met de verdere ontwikkeling van het paardentoerisme in de provincie. Directeur Hans Hartog heeft dit donderdag 21 juli gezegd op een symposium in Veeningen ter gelegenheid van het CH De Wolden. Zijn organisatie kiest voor de opzet van een zakelijk project in samenspraak met betrokken partijen om bestaande knelpunten zo goed mogelijk op te lossen. Hij deed deze toezegging nadat voorzitter Sjoerd Dijkstra van de Vereniging Paardentoerisme Drenthe (VPD) een pleidooi had gehouden voor meer sturing en regie. Naar zijn oordeel gebeurt er al het nodige in Drenthe om het paardentoerisme te stimuleren en te professionaliseren, maar ontbreekt het aan coördinatie en staan niet alle neuzen in dezelfde richting. Hij riep op tot een provinciebreed project dat heldere doelen voor ogen heeft.“Wel praten en overleggen, maar vooral dingen doen”, zo hield hij de circa 75 aanwezigen voor.
Hans Hartog pakt de uitdaging graag op. Ook hij is overtuigd van de potentie die Drenthe heeft als paardenprovincie. Samen met zijn medewerkers neemt hij de verantwoordelijkheid op zich om te werken aan verdere versterking hiervan. Sjoerd Dijkstra (foto) noemt dit een ‘nobel streven’ dat brede steun verdient.