Nieuwe website Paard en Toerisme

Geplaatst op: donderdag 16 juni 2011

Met het online zetten van een nieuwe website is het vinden van een geschikte locatie voor een paardenvakantie in Drenthe nóg eenvoudiger geworden. Op www.paardenprovincie.nlstaat het aanbod van allebedrijven die zijn aangesloten bij de Vereniging Paardentoerisme Drenthe (VPD).Een interactieve kaart wijst de weg naar de verschillende locaties.Op een aparte pagina kunnen bezoekers met een paar muisklikken hun wensenkenbaar maken, waarna ze een selectie zien van de bestemmingendie hieraan voldoen.
De website functioneert als een portal voor de leden-bedrijven van de VPD met de mogelijkheid om door te linken naar de eigen digitale omgeving.Naast specifieke bedrijfsinformatie besteedt de site ook aandacht aan het paardentoerisme in Drenthe in het algemeen. Zo is er een nieuwspagina, een hippische agenda en kunnen bezoekers zelf een annuleringsverzekering voor hun paard afsluiten.Korte videofilms en foto’s geven de sfeer weer die Drenthe ademt als paardenprovincie.

Drenthe dé Paardenprovincie

Met de nieuwe website wil de VPD niet alleen de aangesloten leden-bedrijven profileren, maar ook het paardentoerisme in de hele provincie stimuleren. Drenthe staat vooral bekend als een eldorado voor fietsers en wandelaars.De kwaliteiten en mogelijkheden als paardenprovincie blijven in de ogen van het VPD-bestuur nog te veel onderbelicht en mogen dan ook wel wat extra aandacht krijgen.

Vele mogelijkheden

Het ledenbestand van de VPD is zeer divers. Het varieert van manegebedrijven en groepsaccommodaties tot campings, bungalowparken en bed &breakfast-accommodaties. Alle bedrijven hebben gemeen dat ze uitgebreide voorzieningen hebben voor paarden, ruiters en menners. Die kunnen er overnachten en routes rijden in de omgeving of trektochten maken van het ene bedrijf naar het andere. Alle leden van de VPD hebben voor hun gasten kaarten klaarliggen waarop de men- en ruiterpaden in de buurt staan ingetekend. Steeds meer routes zijn ook digitaal beschikbaar om te rijden met een eigen of gehuurd GPS-apparaat.