Winter in Drenthe

Nieuwe brochure men- en ruiterroutes Drenthe

Geplaatst op: maandag 13 mei 2013

Dressuuramazone Adelinde Cornelissen nam gisteren onder toeziend oog van haar toppaard Jerich Parzival de nieuwe brochure Drenthe in stap, draf of galop in ontvangst. In de brochure, overhandigd door Hans Hartog (directeur van Tourist Info Drenthe) staan routekaartjes in de zes Drentse regio’s en de Friese gemeente Ooststellingwerf. Daarop staan ook de namen en websites vermeld van de paardenbedrijven waar gasten gratis een gedetailleerde beschrijving van een buitenrit kunnen krijgen. In veel gevallen is de route ook digitaal beschikbaar voor gebruik met GPS-apparatuur.

Drenthe en de aangrenzende gemeente Ooststellingwerf in de provincie Friesland vormen een aaneengesloten men- en ruitergebied met zo’n 900 km aan zandpaden door de natuur. In sommige bospercelen en heidevelden is ‘vrij ruiteren’ toegestaan. Hier mag op alle paden en wegen worden gereden, behalve op de met borden aangegeven wandel- en fietsroutes.

Adelinde, geboren en getogen in Drenthe, schrijft in het voorwoord dat Drenthe voor haar het echte paardenparadijs is. Een buitenrit in deze provincie voelt als ‘een cadeau dat er steeds weer anders uitziet.’ Hiermee doelt ze op de afwisselende Drentse natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en waterplassen.

De brochure van Tourist Info Drenthe wordt meegestuurd naar de abonnees van paardenblad BIT, maar zijn ook gratis af te halen bij de TIP-kantoren en folderpunten van Tourist Info Drenthe.