Buitenrijden in Drenthe

Men- en ruitergids Drenthe in de aanbieding

Geplaatst op: dinsdag 13 maart 2012

De laatste exemplaren van de men- en ruitergids Drenthe zijn dit jaar nog verkrijgbaar met een korting van maar liefst 60%. Normaal kost de gids € 24,95, nu is de gids voor € 10,00 te koop in de e-shop van Tourist Info Drenthe, via www.touristinfodrenthe.nl.
Het Recreatieschap Drenthe heeft samen met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS), de Vereniging Paardentoerisme Drenthe (VPD), Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer in 2007 de zeer uitgebreide men- en ruiterroutestructuur in Drenthe en de aangrenzende Friese gemeente Ooststellingwerf in kaart gebracht en uitgegeven in de vorm van een routegids.

De gids is een luxe uitgave met geplastificeerde en uitneembare kaarten met ruim 850 kilometer aan doorgaande routes en dagroutes per ruitergebied. Daarnaast zijn er handige adressen en tips opgenomen in de gids.
Door aanleg van nieuwe paden kunnen routes op sommige punten afwijken. Het kaartmateriaal geeft echter voldoende oriëntatiepunten om uw weg met paard te kunnen vervolgen. Zowel menners als ruiters kunnen in Drenthe nog ongestoord rijden op de vele zandwegen en gemarkeerde paden en genieten van de prachtige bossen, heidevelden en uitgestrekte veengebieden die de provincie rijk is.
Het Recreatieschap Drenthe heeft voor een groot deel van Drenthe opnieuw de men- en ruiterpaden opnieuw geïnventariseerd. Tourist Info Drenthe gaat binnenkort aan de slag om dit te vertalen naar nieuw informatief materiaal voor ruiter- en menrecreatie. Dit betekent dat de huidige men- en ruitergids niet in herdruk gaat en dat er niet opnieuw zo’n luxe uitgave gemaakt gaat worden.
Met de huidige men- en ruitergids bij de hand ervaart u waarom Drenthe dé paardenprovincie wordt genoemd!

Let op: Het ruiterpadennetwerk in Dwingelderveld is veranderd. U kunt hiervoor niet de Men- en Ruiterroute gids gebruiken,