Winter in Drenthe

Gezonde paardenvakantie

Geplaatst op: donderdag 14 januari 2016

Veel paardentoeristen zijn alweer druk bezig met het regelen van een vakantiebestemming. Dat is goed te zien op de website van de Vereniging Paardentoerisme Drenthe (VPD). Na de jaarwisseling zien we de bezoekersaantallen wekelijks weer stijgen. Steeds meer paardenmensen zijn actief om een boeking te doen in de provincie Drenthe. Ze kiezen tussen diverse ledenbedrijven variërend van Bed & Breakfasts, manegebedrijven en campings tot en met groepsaccommodaties.

Drentse natuur

Meer dan 50.000 hippische toeristen komen jaarlijks graag met of zonder eigen paard tochten maken door de Drentse natuur. Hun keuze is aantrekkelijk en verstandig. De bedrijven die zijn aangesloten bij de Vereniging Paardentoerisme Drenthe voldoen aan diverse basisnormen. Veiligheid, welzijn van paarden en pony’s, vakbekwaamheid van instructeurs en gastheerschap zijn de belangrijkste voorwaarden om lid te mogen zijn van de VPD.

Schone lucht

Een paardenvakantie in Drenthe heeft ook als voordeel dat je te gast bent in één van de drie noordelijke provincies die te boek staan als de schoonste regio van Nederland. Het overheidsorgaan ‘Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit’ laat zien dat de luchtkwaliteit hier uitstekend is. De percentages stikstofdioxine (NO2) en fijnstof (PM10) zijn in het noorden lager dan in de rest van het land. Gezonde lucht voor mens en dier. En dus een extra reden om op paardenvakantie naar Drenthe te gaan!