Rustplaats tijdens trektocht

Geslaagde Enjoy The Ride Drents Friese Wold

Geplaatst op: zaterdag 6 augustus 2011

Enjoy the ride Drents Friese Wold

Afgelopen zondag 31 juli werd er voor de eerste maal een Enjoy the ride gereden in het Drents Friese Wold. Maar liefst 109 ruiters en menners uit geheel Nederland maar ook uit België en Duitsland verschenen met hun paarden aan de start voor een rit van 25 km door het Drents Friese Wold.
 

Enjoy the ride is een initiatief van de KNHS.  De FNRS en Rabobank zijn partner van Enjoy the ride. Enjoy the ride staat voor alles wat met buiten rijden te maken heeft en bestaat uit een website, digitale ruiter- en menroutes, routekaarten en georganiseerde buitenritten.
Enjoy the ride Drents Friese Wold is georganiseerd door stal Jiske Donkers, (m)endurance Drents Friese Wold en vakantieboerderij de Alberthoeve. Doel is het stimuleren van de paardenrecreatie in het Drents Friese Wold. Het gebied kent circa 160 km aan ruiter- en menpaden. Er zijn echter veel ruiters en menners die wel graag buiten willen rijden maar niet willen dwalen. Daarbij bied de Enjoy the ride ook contact met andere paardenliefhebbers.
Op zaterdagavond hadden de deelnemers en vrijwilligers de gelegenheid om al  kennis met elkaar te maken bij een gezellige barbecue. Zondagochtend kon er tussen 8 en 11 uur worden gestart vanaf de Alberthoeve te Wateren welke ideaal is gelegen midden in het Drents Friese Wold en ruimte bied om te om voor mens en paard te overnachten. De deelnemers konden alleen starten of met een klein groepje. De route liep door het gebied de Berkenheuvel naar Diever en vervolgens naar de Hoekenbrink. Daar kregen de paarden rust en de deelnemers een heerlijke lunch verzorgt door de Alberthoeve. Voor de paarden stonden appels en water klaar. Vervolgens liep de route terug richting Oude Willem.
Bij terugkomst op de Alberthoeve konden de deelnemers met hun paard door de waterbak.

De dag is zowel voor de deelnemers als de medewerkers goed ervaren. De paarden genoten zichtbaar van dit dagje uit. Het weer was ideaal voor de paarden.
Foto’s zijn te zien op www.enjoytheridedfw.nl.

Het volgende evenement voor ruiters en menners wat wordt georganiseerd vanaf de Alberthoeve is de mendurance en endurance op 27 en 28 augustus. Aanmelden is nog mogelijk. Tevens zoeken wij nog vrijwilligers. Meer informatie hierover is te vinden op www.mendurancedfw.nl
 


Meer nieuws