Rustplaats tijdens trektocht

Drentse hippische recreatieondernemers kiezen slogan

Geplaatst op: vrijdag 17 oktober 2008
Drentse hippische recreatieondernemers gaan voortaan aan de weg timmeren met de slogan: Beleef de paardenprovincie Drenthe! in combinatie met het logo van de Vereniging Paardentoerisme Drenthe (VPD). De bedrijven willen hiermee duidelijk maken, dat Drenthe de paardenprovincie bij uitstek is. Meer dan 850 km bewegwijzerde ruiter- en menroutes staan garant voor eindeloos genieten van bos, heide, vennen, zandverstuivingen, authentieke cultuurlandschappen, oude gebouwen en verstilde dorpjes. Ruim 40 rust- en pleisterplaatsen kris kras door de provincie bieden gastvrij onderdak aan hippische toeristen en hun eigen of gehuurde paarden.

Drenthe ontwikkelt zich steeds meer als paardenprovincie. Vanouds is er een sterke verbondenheid tussen de overwegend agrarische bevolking en het paard. De jaarlijkse Zuidlaarder paardenmarkt getuigt hiervan. Het is de oudste en grootste in Europa.
Drenthe is ook de provincie waar internationaal topspringruiter Albert Zoer en de talentvolle dressuuramazone Adeline Cornelissen hun thuisbasis hebben. Paardenhandelaren als oud-Europees springkampioen Johan Heins en de eerdere topruiter Jan Broek hebben hun bedrijven in deze provincie gevestigd.
Het klimaat in Drenthe is paardenminded. Zowel het provinciaal bestuur als een aantal gemeenten investeert in de verdere professionalisering van de paardensector.

De VPD is in 2002 opgericht en telt inmiddels bijna 20 leden, verspreid over de hele provincie. Het zijn recreatiebedrijven met faciliteiten voor paardentoeristen en –recreanten. Het kerndoel van de VPD is het stimuleren van paardentoeristen en –recreanten met of zonder hun eigen paard naar Drenthe te komen en dan bij voorkeur naar de bedrijven van de aangesloten leden. Ruiters en menners boeken per jaar meer dan 100.000 overnachtingen in Drenthe en gemiddeld zijn er per week circa 6.000 buitenritten.

Voor meer informatie: Sjoerd Dijkstra, voorzitter VPD. Tel. (0593) 33 38 90 of 06 – 50 94 90 30.