Buitenrijden in Drenthe

Drenthe Trail in de steigers

Geplaatst op: vrijdag 1 januari 2010
Er zijn plannen om naar het voorbeeld van de Veluwe ook in Drenthe een paardentrail te ontwikkelen. Recreatiebedrijven bieden ruiters en menners faciliteiten om er met hun paarden te overnachten. Aantrekkelijke routes verbinden de locaties die meedoen aan het project Bed&Box. Gasten die dat wensen, kunnen hun bagage naar het volgende adres laten brengen.
Het Recreatieschap Drenthe werkt hieraan in nauwe samenwerking met de gemeenten De Wolden en Westerveld. De bedoeling is het initiatief uiteindelijk Drenthe-breed uit te rollen. Het zuidwesten van de provincie fungeert als proefgebied.

Om te ervaren of een Drenthe Trail echt aanslaat bij ruiters en menners ligt het in de bedoeling dit begin september uit te testen in de omgeving van Boschoord in de gemeente Westerveld. Op zondag 5 september is hier de jaarlijkse manifestatie Paard & Erfgoed. In de week ervoor en in de week erna kunnen ruiters en menners routes door de regio rijden.