Adelinde Cornelissen promoot paardentoerisme in Drenthe

Geplaatst op: dinsdag 19 mei 2009

Dressuuramazone Adelinde Cornelissen verbindt haar naam aan het paardentoerisme in Drenthe. Zij wil hiermee laten zien dat haar provincie de ideale bestemming is voor hippische toeristen en recreanten. Op de website van de Vereniging Paardentoerisme Drenthe (VPD) onthult zij dat Drenthe haar en haar paard Parzival steeds weer nieuwe energie geeft. “Na een weekend met veel wedstrijdstress genieten van een ritje door de bossen of over heidevelden. Even uitwaaien en de batterij opladen”, zegt de internationale topamazone, die Drentse van geboorte is en in Beilen woont.

Het verbaast haar niks dat Drenthe zo populair is bij ruiters en menners. “Paarden zijn hier van oudsher vervlochten met natuur, cultuur en landschap. Bovendien zijn Drenten echte paardenmensen. Het is dan ook geen wonder dat hier zo veel maneges, handelsstallen en paardenevenementen zijn”, zegt Adelinde.

Toen de VPD (www.paardenprovincie.nl) haar vroeg mee te werken aan het promoten van het hippisch toerisme in Drenthe, aarzelde ze geen moment. “Sommige leden van deze vereniging ken ik persoonlijk goed omdat we wel vaak samen hebben gereden”, was haar spontane reactie.

Maar ze heeft nog een reden om mee te werken aan het op de kaart zetten van het paardentoerisme in Drenthe. Ze wil de hippische kwaliteiten en mogelijkheden van de provincie graag delen met anderen, juist omdat ze die zelf ook zo hoog waardeert. “Wij schrijven in Drenthe Rust en Ontspanning met hoofdletters”, zo verklaart ze zich nader. Adelinde hoopt deze zomer veel vakantievierende paardenmensen tegen te komen op de honderden kilometers lange ruiter- en menroutes die kris kras door de provincie lopen.

De VPD is zeer ingenomen met de steun van Adelinde Cornelissen. Zij is een boegbeeld dat kwaliteit en professionaliteit uitstraalt. Deze eigenschappen passen helemaal bij hetgeen de leden van de VPD hun gasten bieden. Paardentoeristen het gevoel geven dat ze welkom zijn en onderbrengen in goed verzorgde accommodaties, die qua ligging aansluiten op de meer dan 850 km bewegwijzerde ruiter- en menroutes in de provincie.

Adelinde Cornelissen heeft de laatste paar jaar enorme sprongen voorwaarts gemaakt in de internationale dressuursport. Zij heeft veel talent, rijdt op het hoogste niveau en geldt als een geduchte concurrent van wereldtoppers als Anky van Grunsven, Isabell Werth en Imke Schellekens-Bartels.

Zie ook: www.adelinde.nl