Zwemmen met paarden in een waterplas

Borden ‘vrij ruiteren’ aanwinst paardentoerisme

Geplaatst op: maandag 4 maart 2013

De Vereniging Paardentoerisme Drenthe (VPD) juicht het toe dat Staatsbosbeheer binnenkort ruiters en menners duidelijker informeert over de toegang tot de bosgebieden. Op de bestaande toegangsborden komen stickers met een nieuwe tekst. Ruiters en menners weten dan waar ze wel en niet mogen rijden.
In sommige delen van de provincie Drenthe is het niet toegestaan af te wijken van de aangegeven ruiter- en menroutes. In andere regio’s is ‘vrij ruiteren’ toegestaan op alle wegen en paden in het bos, met uitzondering van de gemarkeerde wandel- en fietsroutes.
Vooral paardentoeristen die in een onbekend gebied rijden, weten vaak niet hoe de regels zijn. Daarom werkt Staatsbosbeheer nu aan nieuwe informatiestickers. De VPD stelt dit zeer op prijs en rekent erop dat ruiters en menners dit voorjaar overal bij de ingang van bospercelen kunnen lezen waar ‘vrij ruiteren’ is toegestaan. Momenteel mag dit bijvoorbeeld in de bossen bij Grolloo, Schoonloo, Hooghalen, Gees, Ruinen, Exloo, Odoorn en Emmen (met uitzondering van de Emmerdennen).   


Meer nieuws